Диан Димов
Диан Димов / dariknews.bg
Скулптурът Диан Димов представи своята изложба "100 скулптури, 10 години, 1 изложба" в ХГ "Елена Карамихайлова".

Един от неговите първи учители Валентин Кулев отбеляза, че Диан Димов се е отличавал още в училището Сава Доброплодни, където е изучавал изкуство.

Диан Димов
dariknews.bg


Още тогава бе ясно, че той не е с всичкия си и ще направи хубави работи през живота си, каза Кулев с усмивка и после разясни, че според него на света са нужни луди хора, за да се правят промени и да се върви напред.

Самият автор заяви, че искал да направи изложба в Шумен над 7 години. Така при едно боледуване разговарял с зам.-кмета Найден Косев и се стигнало до решението да се направи експозиция. 

Диан Димов
dariknews.bg


Имах две заглавия. Понеже тогава бях болен - си мислех дали да не я кръстя "След ексхумационни индикации" или "100 скулптури след 10 години в 1 изложба". Избрах последното, защото бе по-оптимистично, разказа Диан Димов.

Диан Димов
dariknews.bg


Изложбата на Диан Димов е своеобразно завръщане в Шумен. Там, от където е тръгнал. Завръщане с резултатите от личните му усилия и постижения. Пред нас са ясно заявени творческа територия и позиция, изразени със скулптура - запомняща се, въздействаща, респектираща с професионализъм, казва неговият преподавател проф. Емил Попов.

Диан Димов
dariknews.bg


За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.