Детска работилница за изкуство
Детска работилница за изкуство / РБ "Стилиян Чилингиров"
За дванадесета поредна година Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” организира за шуменските деца лятна Детска работилница за изкуство с различни творчески ателиета и клубове.
 
В периода 4-8 юни децата във възрастовата група 7-14 години ще могат да се включат в заниманията на Фотоателие „Малки зелени патрули в Шумен”, в рамките на което ще направят първите си стъпки в света на фотографското изкуство, а тема на практическите фотозанимания ще са зелените пространства в града и тяхното опазване. В две групи – от 11 до 15 юни и от 23 до 27 юли, ще се осъществят заниманията на Клуб „За парите и още нещо”, в който могат да се запишат деца от 6- до 10-годишна възраст, като идеята е в забавна игрова форма те да придобият полезни знания за това откъде идват парите в семейството, какво е приход и разход, пенсия и стипендия, как да се харчи разумно, как да се спестява и защо е важно това. Също в две групи – от 18 до 22 юни за деца във възрастовата група 7-10 години и от 9 до 13 юли за деца от 10 до 14 години, ще се осъществят и заниманията на Клуб „Роботко”, в който малчуганите ще направят първите си стъпки в света на програмирането и цифровата трансформация с помощта на роботчетата Финч, дарени на библиотеката от Посолството на САЩ. От 25 до 29 юни библиотеката организира за шуменските деца на възраст между 9 и 14 години „Фешън ателие” за изработване на модни аксесоари и колажи от модни скици, от 2 до 6 юли – „Етноателие” за деца от 10 до 14 години, в рамките на което са предвидени приложни занимания по темата роден край, а от 16 до 20 юли ще са заниманията в приложното ателие „Декупаж”, което ще приема деца във възрастовата група 8-14 години. През август работилницата ще продължи с „Литературно ателие” за творческо писане – от 6 до 10 август за деца от 8 до 14 години, и с Клуб „Карате” – от 13 до 24 август за деца от 7 до 14 години. По традиция Детската работилница за изкуство ще бъде закрита в последния августовски ден с изложба базар на изработени от децата изделия и с детско парти.
 
Заниманията във всички клубове и ателиета на XII Детска работилница за изкуство са безплатни, като единственото условие е децата да са читатели на библиотеката. Записването за ателие или клуб се осъществява на място, в Детски отдел на библиотеката, от възрастен член на семейството, като всяка група ще приема до десет деца.
 
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.