/ ThinkStock/Getty Images
Досъдебно производство за представяне на официален документ, издаден за друго лице, е започнато в полицията в Каолиново. Случаят е от 26 януари. Малко след 21:30 часа, в петъчната вечер за проверка в село Тъкач екип, който работил по безопасността на движението, спрял водач на лек автомобил Фолксваген “Шаран“ с шуменска регистрация.

Хванаха двама дрогирани зад волана

Зад волана бил 36-годишен мъж от село Сини вир. Водачът бил тестван с дрегер за шофиране след употреба на алкохол. Показанията му отчели 1,09 промила в издишания въздух. Издаден му е талон за даване на кръвна проба в ЦСМП- Каолиново. След като била обработена, в полицейското управление в Каолиново пристигнали резултатите – 0,00 промила алкохол в кръвта на водача.

Станало ясно, че водачът  предпочел да даде кръв за медицинско изследване в ЦСМП-Нови пазар вместо в Каолиново.

Шуменец подкара кола с 3,81 промила

Резултатът, в който имало рязко разминаване на показанията, станал повод да бъде назначена проверка.  В хода й било изяснено, че на същата дата при даване на кръв за медицинско изследване в ЦСМП- Нови пазар братът на хванатия шофьор си послужил с официален документ лична карта, издадена на името на роднината си с цел да заблуди дежурния лекар.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.