РБ "Стилиян Чилингиров" Шумен
РБ "Стилиян Чилингиров" Шумен / dariknews.bg, Деян Герговски

В помощ на своите читатели Детски отдел на РБ „Стилиян Чилингиров“ ежедневно ще публикува в сайта и Фейсбук страницата си както забавна, така и образователна информация в помощ на самоподготовката вкъщи.

Чрез съобщение на Фейсбук страницата на отдела, на имейл detski_otdelsh@abv.bg или на телефон 0879 060 072 децата могат да заявят получаването на електронно копие от притежавано от библиотеката учебно съдържание, включително помощни тестове по учебните предмети от първи до седми клас, уточняват от библиотеката.

В периода на обявеното в страната извънредно положение от библиотеката напомнят на своите читатели, че могат да ползват онлайн услугите й, както и дигитализираните книжни колекции, публикувани в сайта й. При необходимост всеки читател може да получи безплатно на посочен от него имейл библиографска справка и до 10 сканирани страници от притежавани от библиотеката издания, като заявки се приемат на имейла libshumen@abv.bg, чрез съобщение на Фейсбук страницата на библиотеката и на телефон 0879 237 625.

Във Фейсбук страницата си Шуменската библиотека ще продължи да публикува информация за безплатни онлайн обучения, както и за онлайн достъп до културни събития и музейни колекции.

За всички читатели на библиотеката срокът на заетата вече литература ще бъде служебно удължен до отмяна на извънредното положение, съобщават още от там.