/ МВР Търговище
С купа и почетна грамота се завърна от участието си в 27-ото поредно издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината“ отборът на сектор„Пътна полиция“ в областната дирекция.

Завоюва ги младши автоконтрольор Николай Николов, който се наложи над всичките си съперници и спечели победата в дисциплината „Майсторско управление на автомобил“, като изпълни предвидените упражнения за време от 1 минута и 20 секунди (на 10 секунди разлика пред следващия го в класирането).

В надпреварата премериха сили 64 състезатели от 30 отбора от всички областни дирекции на МВР, като дирекцията-домакин бе представена с два отбора.

МВР Търговище

Участниците се състезаваха в 4 дисциплини: „Майсторско управление на автомобил и на мотоциклет“, „Стрелба с пистолет“, „Оказване на долекарска помощ на пострадал при пътен инцидент“ (теоретична и практическа част), и теоретичен изпит по основни положение от Закона за движение по пътищата и Закона за МВР.

Отборът на ОД МВР-Търговище в състав: мл. автоконтрольори Николай Николов и Муса Бичков зае 12-то място в крайното класиране на турнира.