ОДМВР
ОДМВР / ОДМВР-Шумен
777 са установените нарушения на скоростта по време на проведената през миналата седмица специализирана полицейска операция за контрол на скоростта в област Шумен. 329 от нарушенията са в населено място, а 448 извън населено място. Според информацията на Пътна полиция след обработване на заснетите клипове и снимки от стационарна и мобилни камери  става ясно, че по-голяма част от нарушенията са през светлата част на деня - 550. 

„Рекордът“ за шофиране с превишение на скоростта малко над два пъти от максималната е поставил водач на лек автомобил „Ауди Q5 “ с варненска регистрация. Нарушението било установено на пътен възел „Белокопитово“ където ограничението на скоростта е 60 км/ч.

Водачът преминал със 144 км/ч, за което му е издаден електронен фиш в размер на 900 лева. На същото място бил установен водач на „Опел Астра“ с шуменска регистрация, който преминал по участъка с ограничение от 60 км/ч със 142 км/ч. Издаден му е фиш, като глобата в размер на 900 лева.

Водач на „Шкода Супърб“ със силистренска регистрация е установен да шофира в първия ден на операцията край Шумен със 120 км/ч при ограничение 60 км/ч. Електронният фиш в размер на 700 лева му е връчен. Глобата била платена в 14-дневния срок от датата на получаването, заради което нарушителят ползвал „намаление“ - 490 лева.

По време на проверките заради неплатени глоби са отнети 25 свидетелства за управление на моторни превозни средства, връчени са 86 електронни фишове.