Деян Герговски
Деян Герговски / dariknews.bg
12 са проведените специализирани операции по време на акция „Зима“  на територията на област Шумен.

Проверени са общо 1378 пътни превозни средства, като най-голям е броят на леките автомобили- 1152. Извършени са проверки на 164 товарни автомобила, 22 велосипеда, 22 превозни средства с животинска тяга, седем броя селскостопанска техника, четири мотоциклета и шест мотопеда. Констатирани са 122 неизправности по пътните превозни средства, като 53 от тях са били свързани с осветителните системи и сигнализация.

Петима водачи са установени да управляват с разкъсани или износени гуми. Съставени са 672 глоби с фиш, 347 акта. От движение са спрени 25 пътни превозни средства.Пет са съставените актове на водачи на превозни средства с животинска тяга, толкова са и на велосипедисти.  По време на акцията са установени 26 нарушения на пешеходците. Съставени са им 6 акта, наложени са 20 глоби с фиш.

До АПИ за отстраняване на недостатъци на пътните настилки, вертикална и хоризонтална маркировка са изпратени шест предписания. Изпълнено е едно, по останалите се работи. До местните органи са съставени седем предписания свързани с подобряване на уличното осветление, отстраняване на недостатъците на пътните настилки, вертикална и хоризонтална маркировка. Изпълнени към момента са три от тях.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.