АБВ-Шумен избира областно ръководство, започва подготовка за местните избори
АБВ-Шумен избира областно ръководство, започва подготовка за местните избори / netinfo
АБВ-Шумен избира областно ръководство, започва подготовка за местните избори
76682
АБВ-Шумен избира областно ръководство, започва подготовка за местните избори
  • АБВ-Шумен избира областно ръководство, започва подготовка за местните избори

Областно ръководство на АБВ-Шумен ще бъде избрано на конференция в средата на месец януари през следващата година. Веднага след формирането на клубове на АБВ в общините от областта, което ще бъде финализирано до края на тази година, ще започне и подготовка за местните избори през 2015 година. Това съобщи пред журналисти проф. Андрей Андреев, допълвайки че в Шумен АБВ вече има и сформирана женска организация с председател Иванка Ралева.

Самата пресконференция беше свикана по повод представянето на депутата на АБВ от Варна доц. д-р Георги Кючуков, който ще отговаря и за шуменския регион. Той увери, че ще има ежемесечна приемна в Шумен, където гражданите ще могат да споделят проблемите си.

„АБВ е партията, която внушава най-голяма стабилност. Това се дължи на интелектуалния потенциал, който народните ни представители излъчват. Затова и получихме повече председатели на комисии", каза пък зам.-председателят на партията Румен Петков и акцентира върху постиженията на АВБ, свързани с коледните надбавки за пенсионерите и предложението за повишаване на минималната заплата в страната в резултат нa „управленското майсторство" на социалния министър Ивайло Калфин. Румен Петков допълни, че надали ще имат областни управители в много от градовете, тъй като си дават сметка за обективните реалности.