/ Thinkstock/Getty Images
Блудствал и с болно момиче
Окръжната прокуратура в Търговище изпълни ефективна присъда лишаване от свобода за срок от 8 години на непълнолетния Ахмед Дж., след като тя е била потвърдена с решение на Върховния касационен съд (ВКС) и е влязла в сила. Наказанието си осъденият ще изтърпи в поправителния дом в Бойчиновци. След като навърши пълнолетие през декември тази година, той ще бъде преместен в затвор, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.

Непълнолетният Ахмед от село Гагово, който към момента на извършване на престъпленията, бил само на 15 години, бил предаден на съд от Окръжната прокуратура в Търговище с четири обвинения - за убийство, изнасилване и блудство с възрастна жена, както и за блудство с момиче. Изнасилването и блудството на възрастната жена, която страдала от деменция, представляват особено тежък случай, а убийството й било извършено по особено мъчителен начин за жертвата.

21 години затвор получи мъж, пребил до смърт гост

На 20 февруари тази година, състав на Търговищкия окръжен съд го призна за виновен и по четирите обвинения, като му наложил да изтърпи най-тежкото от тях – 8 години лишаване от свобода в поправителен дом при общ режим.

Да припомним историята. На 18 април 2015 год. Ахмед срещнал на пътя между Гагово и Опака 74-годишна жена, която страдала от деменция и често напускала дома на сина си. Жената обикновено тръгвала за село Гърчиново, където смятала, че живее. Осъденият първоначално подминал жената, но после я настигнал и я заговорил. Така разбрал, че възрастната жена има здравословен проблем и решил да се възползва от състоянието й.

Мъжът, обвинен в блудство с дете, остава в ареста

Отклонил жената по страничен черен път, съборил я на земята, нанесъл й побой и в резултат на упражненото насилие, жертвата получила различни наранявания. Съдебните медици, които извършили аутопсия на тялото на убитата, преброили 19 счупени ребра. След като сломил съпротивата й, непълнолетният я изнасилил и извършил блудствени действия. След това избягал като оставил жертвата си да лежи на земята.

Няколко часа по-късно 74-годишната жена починала от многобройните увреждания по цялото тяло. Смъртта й според съдебномедицинската експертиза била бавна и мъчителна, съпроводена със силни болки, а причинените от сексуалния насилник травми съдебните медици квалифицирали като три средни телесни повреди.Тялото на жената било открито два дни по-късно от случаен минувач, който сигнализирал полицията.

Блудствените действия с 14-годишно момиче Ахмед извършил на 20 ноември 2015 год. Той нападнал трудно подвижното момиче на улицата в Гагово. Съборил го на земята и извършил действия „с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление чрез употреба на сила”, както пише в съдебните документи.

Ахмед е с лека умствена изостаналост и разстройство на сексуалния нагон, но съдебнопсихиатричната експертиза е категорична, че той е разбирал свойството и значението на деянията си и е осъзнавал тяхната противоправна същност.

При проведения по време на разследването следствен експеримент той сам посочил мястото, където е захвърлил пребитата и насилена възрастна жена и обяснил с подробности действията си. Пред съда обаче отрекъл да е извършител на деянията.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.