6 нови автобусни спирки са монтирани в Шумен
6 нови автобусни спирки са монтирани в Шумен / netinfo
Община Шумен постави 6 нови автобусни спирки, предстои поетапно да бъдат подменяни и останалите спирки в града -съобщиха от общинска администрация.

5 от новите спирки са монтирани от двете страни на най-натоварената за градския транспорт улица в Шумен - бул.”Симеон Велики”, другата нова спирка е на поставена на улица “Университетска”. Спирките имат съвременен дизайн-с метална конструкция и поликарбон. Всяка осигурява за чакащите граждани около 4,5кв. м. закрита площ.За 6-те спирки от общинския бюджет са заделени 14 780 лв. През следващата година предстои поетапна подмяна и на останалите автобусни спирки в Шумен.

С решение на Общинската комисия по безопасно движение, до края на следващата седмица ще бъдат поставени изкуствени ограничители на скоростта тип “сфера” на пресечката срещу улица “Пролет” в кв.”Млада гвардия” и на ул.”Университетска”. Поставянето на т.нар. “кабъри” е по писмени молби на граждани, които са взети под внимание от Общинската комисия по безопасно движение. Монтирането на изкуствените ограничители по двете улици е на обща стойност около 4 000 лв.