2-годишно дете с парализирани крака след нелеп инцидент с автомобил
2-годишно дете с парализирани крака след нелеп инцидент с автомобил / netinfo

2-годишно дете от Велики Преслав, оставено без родителски надзор е пострадало по време на детска игра, съобщават от ОД на МВР-Шумен. Момчето си играло в купето на паркиран на ул."Беласица" „Опел Вектра" с пловдивска регистрация. Привело в движение моторното превозно средство, след като го освободило от скорост. След десет метра автомобилът катастрофирал, а въздушните възглавници са се задействали.

Детето е откарано за преглед и прието в болницата в Шумен на 31-август, където е установено, че към момента е без сериозни травматични увреждания. Служители от полицейското управление във Велики Преслав за започнали веднага проверка, разпитани са свидетели, направен е оглед на автомобила.

В резултат на настъпили усложнения, вчера детето е прието в шуменската болница с диагноза парализа на долни крайници и лява ръка. Предстои да бъде назначена съдебномедицинска експертиза. Собственик и водач на автомобила е мъжа на 38 години от Ново село. Той е родственик на пострадалото момче. По случая е образувано е досъдебно производство.