ОД на МВР  Търговище
ОД на МВР  Търговище / Dariknews.bg, архив
Служителите на ОД на МВР – Търговище са свалили регистрационните табели на над 150 моторни превозни средства. Статистиката се води от края на месец януари, когато влязоха в сила измененията в Закона за движение на пътищата.Така става ясно, че досега почти всеки ден в Търговищко оторизираните контролни органи прекратяват регистрацията на по едно МПС.

От полицията уточниха, че такова наказание се полага на водачи, не притежаващи свидетелство за управление или такива, на които срокът на шофьорската книжка е изтекъл. В тази категория попадат и водачите седнали зад волана след употреба на алкохол или наркотични средства.
Говорителят на ОД на МВР Търговище Ани Кръстева уточни още, че това прекратяване на регистрацията е различно от т.нар. служебно прекратяване на регистрация, което се извършва само след получаване на информация от Гаранционния фонд, за това, че дадено МПС няма сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност”
В Търговище се прилага и още една нова санкция. В края на юни в Закона за движение по пътищата влезе в сила изменение, според което служители на „Пътна полиция” могат да прекратят регистрацията на автомобил, чийто собственик го е предоставил на неправоспособен водач. Срокът на прекратяване на регистрацията е от 6 до 12 месеца.