10 пожара вилняха в Шуменско
10 пожара вилняха в Шуменско / netinfo
10 пожара са възникнали в Шуменско, през изминалото денонощие – това съобщиха от полицията. 4 от тях са със загуби, а 6 без нанесени щети.

Около 15:00 часа вчера е горяла необитаема къща на ул. „Рафаил Попов” в Шумен. Няма пострадали хора, унищожени са около 100 квадратни метра покривна конструкция. След намесата на огнеборците пожарът е локализиран и не е допуснато неговото разпространение. За гасенето му са използвани около 42 000 литра вода – уточняват от полицията. Причините за пожара се изясняват.

Само час и половина след това е получен сигнал, в дежурната част на РС ПБЗН – Каолиново, че гори житен блок край с. Пристое. Унищожени са около 1 декар площ , спасени са останалите 149 декара от блока. За гасенето на пожара са използвани около 1 500 литра вода. Най-вероятната причина за възникването му е техническа неизправност в комбайн.

Половин час след потушаването на втория пожар е получен сигнал за горяща купа сено в с. Правенци – Нови пазар. Изгорели са около 3 тона фураж. Не е допуснато разпространението на пожара върху намиращите се наблизо около 6 кубически метра дърва за огрев. За гасенето му са използвани около 2 000 литра вода. Причините за възникването на пожара все още се изясняват.

Поредицата от пожари продължила минути след това, когато в дежурната част на РС ПБЗН - Шумен е получен сигнал за възникнал пожар, в жилище на ул. “Владайско въстание” в града. Изгорял е климатик и част от дограмата. За потушаване на пожара са ползвани около 300 литра вода. Най-вероятната причина за възникването му е техническа неизправност в климатика.