/ ThinkStock/Getty Images
След поредица от срещи между представители на собствениците на имоти в бившето общежитие на ул. „Гоце Делчев“ 35  в Русе и ЕНЕРГО-ПРО беше постигнато съгласие за възстановяване на електрозахранването на живеещите в сградата.

За втори път възстановяват електрозахранването на бившето общежитие на АОНСУ в Русе за почивните дни

От своя страна собствениците на обектите поеха ангажимент да заплащат регулярно всички текущи сметки за ток и да се избегне последващо нарастване на дълга на Рали 2003 от над 51 000 лева.
 
За да бъде реализирано на практика възстановяването на електроенергията за обектите, е необходимо преди всичко да се възстановят откраднатите елементи от инсталацията, което е ангажимент на собствениците на кабелите.

ЕНЕРГО-ПРО пуска тока на АОНСУ за почивните дни

Електроразпределение Север се ангажира с доставката и ремонта на разрушените елементи изцяло за своя сметка, като част от принципите си на работа в интерес на потребителите.
 
Междувременно, съвместно с Община Русе продължава търсенето на ефективно решение за откриването на индивидуални партиди на собствениците на обекти в общежитието. В продължение на позитивното отношение на ЕНЕРГО-ПРО към казуса, след великденските празници ще продължат разговорите относно предложението на домоуправителя на етажната собственост за разсрочване и заплащане на натрупания дълг за електроенергията, ползвана от обитателите на блока.