ВИТТЕ
ВИТТЕ / netinfo
ВИТТЕ Аутомотив България е твърдо „ЗА“ повече от един член на семейството да работят в компанията

ВИТТЕ Аутомотив е създадена като семейна компания и като такава толерира семейността в заводите си. Според ВИТТЕ Аутомотив обвързаността между хората във фирмата влияе положително върху тяхната лоялност и мотивация, респективно върху качеството на дейността им. Днес, в компанията работят над 40 семейства – съпрузи, братя, сестри, деца, родители и др., някои от които са там още от създаването на предприятието. Когато едно семейство се издържа от една компания, хората са много по-загрижени за развитието и успеха й, за разходите и приходите, тьй като това в крайна сметка се отразява на фамилните приходи в положителен аспект и създават сигурност на семействата.

Роднините ходят на работа и се връщат заедно, те общуват повече, имат повече общи познати и теми за обсъждане. Наша служителка споделя „Откакто работим заедно, съм сигурна, че той много по-добре разбира как се чувствам, защо съм преуморена или изнервена и подкрепата, която ми оказва, е много по на място“, обяснява служителка във фирмата

Специалната политика в това отношение означава, че при възможност и желание се предлага работа на специалистите и работниците, чиито семейства са вече в компанията. Ако кандидатстват роднини на наши колеги, това е добър знак за компанията, твърдят от ВИТТЕ. Желанието им да се развиват във ВИТТЕ Аутомотив означава, че компанията е добър и сигурен работодател на техните близки. Роднините на служителите на ВИТТЕ Аутомотив обикновено се задържат по-дълго време във фирмата и по-бързо се адаптират, тъй като задочно са запознати с организацията и начина на работата в нея.

 

В много "дефицитни" сектори подобна политика може да се окаже дългосрочно решение на въпроса с липсата на специалисти. От компанията целенасочено търсят в семействата на служителите професионалисти, необходими за дейностите на компанията - служители и производствени работници.