Театър-форум за дискриминацията на работното място в Русе
Театър-форум за дискриминацията на работното място в Русе / netinfo
Русе е първият град в страната, в който ще се състои театър-форумът “Само закон не стига”. Той е част от представянето на едноименния проект на сдружение “Икар” – Хасково, който се осъществява в партньорството на фондация “Център Надя – клон Русе”. Форумът ще се проведе от 17, 30 часа днес в Католическата църква. След Русе театърът ще се играе в още десет града.

Основната тема е дискриминацията на работното място. Постановката е от три модула и е на основата на действителни случаи. След представлението ще се проведе дискусия с участието и на жени, които са изпадали в ситуация на трудова дискриминация. Целта на проекта е да стимулира активното поведение на жените и да бъдат насърчени за защитават трудовите си права.

В театър-форумът участват и двама адвокати. Утре от 10 до 15 часа те ще дават безплатни юридически консултации по трудово-правни и дискриминационни казуси на ул. “Драган Цанков” 17 в Русе. Проектът “Само закон не стига” е подкрепен от Тръста за демокрация в централна и източна Европа.