/ Русенски театър
Русенският драматичен театър започва своите представления в първия месец на новата 2019 година с амбицията да поднася на своите зрители интересни и високо-художествени спектакли.

Гласове от Русе за Добруджа е новото издание на музея

В тях мъдростта на посланията, атрактивността на визията и дълбокия психологизъм на изживяване на героите да образуват ярка театрална хармония. На 21 януари, от 19:00 ч. на голямата сцена отново ще шестват героите от хитовия спектакъл на известния режисьор Теди Москов „РЕДКИ ТЪПАНАРИ“ ,създаден по филма на Марио Моничели „Неизвестни извършители“.

На 22 януари, от 19:00 ч. на камерна зала „Слави Шкаров“ младите герои от творбата на Жорди Галсеран „БУРУНДАНГА“ ще увлекат зрителя в една бравурна, на места абсурдна, но и изпълнена с много поезия , динамика и младежка енергичност романтична комедия.

"Царицата на чардаша" в Операта

Постановката е на младия актьор Ивайло Ненов. На 23 януари от 19 ч. на голямата сцена ще гостува Театър „Българска армия“ с един от новите си спектакли „ ТАРТЮФ“ от Ж.Б.Молиер.

Режисьор на спектакъла е майсторът на съвременната сценична трактовка на класически творби проф. Красимир Спасов. Главните роли на Тартюф и Оргон се изпълняват от известните актьори Иван Радоев и Веселин Ранков.

На 24 януари, от 19:00 ч. на голямата сцена зрителят ще се срещне с героините от пиесата на Магда Борисова „СБЛЪСЪК“. Една остро драматична ситуация дава възможност две сестри да се вгледат очи в очи и така да разровят дълго пазени мълчания.

Постановката е на Орлин Дяков, а двете женски роли се изпълняват от Татяна Цветкова и Ралица Константинова. На 25 януари на Камерната зала „Слави Шкаров“ ще избухне смеха от ситуациите в авторския спектакъл – комедия на Орлин Дяков „ЛЕГЛО ЗА ТРИМА“.

Талантлив млад пианист е солист на симфоничен концерт на Операта

В една хотелска стая едно легло за двама души става предпоставката да се завърти изключително смешна интрига, която изправя героите да погледнат себе си и да проверят силата на чувствата си в един брак. Участва известният актьор Николай Урумов.

На 29 януари, от 19:00 ч. на голямата сцена ще избухнат театралните страсти от комедията на американския драматург Кен Лудвиг „ЛЮБОВ С ГРЪМОТЕВИЦИ“. Светът зад кулисите в един театър въвлича зрителя в една стремителна какофония от комични ситуации, но и така прелестни лирико-комедийни епизоди. Постановката е дело на Орлин Дяков. В главната роля участва популярният актьор Христо Гърбов

В средата на януари ще бъде и премиерата на новия спектакъл „Казимир и Каролине или И любовта никога не спира“ от австрийския драматург Йодьон фон Хорват. Една пиеса, в която любовта на двама души се изживява във вихрената въртележка на многоцветието на панаира на живота. Постановката е дело на младия режисьор Крис Шарков.