Шофьор отнесе 1000 лв. глоба за бягство от кантара на Дунав мост
Шофьор отнесе 1000 лв. глоба за бягство от кантара на Дунав мост / DarikNews, архив

Шофьор на претоварен румънски ТИР е глобен 1000 лв. за бягство от кантара на Дунав мост, съобщиха от Агенция “Митници”.

Тежкотоварният камион превозвал трупи за Гърция. Когато служителката на кантара му казала, че е претоварен и дължи глоба за свръхтеглото, водачът дръпнал от ръката й документите и потеглил с висока скорост по околовръстното шосе на Русе към вътрешността на страната. Екип на дежурната мобилна митническа група последвал беглеца като било поискано съдействие и от полицията. На няколко километра след границата камионът е бил засечен и спрян. Мобилният екип взел документите на превозното средство и разпоредил на водача да се върне на граничния пункт. Митническият автомобил тръгнал пред него, за да го ескортира, но на кръговото движение на изхода от Русе вместо да поеме в посока Дунав мост, водачът отново избягал.

Час по-късно шофьорът се явил сам с камиона си на Дунав мост, но вече бил без свръхтеглото си. Извършена му е щателна митническа проверка, в това число и с мобилния рентген. Тъй като отказвал да си плати глобата и се държал агресивно, дежурните митнически служители на ГКПП поискали съдействие от колегите си от Гранична полиция. Намесата им укротила буйния нрав на румънския тираджия, но за възпрепятстване на митническата проверка на водача е съставен акт по Закона за митниците и Закона за административните нарушения и наказания.

Наложена му е глоба в размер на 1000 лв., която той заплатил на място, за да може да продължи с товара си към местоназначението.