/ iStock/Getty Images
Сред диагностицираните е шестгодишно момиче
Седем нови случая на коронавирус са регистрирани за последното денонощие в Русенско. Други петима са излекувани, а възрастна жена е починала. Това съобщиха от Областния оперативен щаб в крайдунавския град.

Сред диагностицираните с инфекцията е шестгодишно момиче от град Сливо поле. То е посещавало детска градина "Мечо Пух", където на 2 септември т.г. бе обявено огнище на заразата. Детето е без оплаквания, чувства се добре и е поставено под домашна изолация. Така случаите на коронавирусна инфекция в детската градина вече са 14. От тях деветима са служители - двама са на болнично лечение, а седем са под домашна изолация. Останалите петима заразени са деца - момче и четири момичета на по шест години. Всички те са без симптоми и са под домашна карантина.

Още три деца от детската градина в Сливо поле са с Covid-19

От Областния оперативен щаб информират, че сред излекуваните петима души е и санитарка, работеща в дома за стари хора "Възраждане" в Русе, където на 23 юли т.г. бе обявено огнище на заразата. Така всичките десетима души с COVID-19 от персонала на социалното заведение вече са излекувани. От заразените 86 възрастни потребители инфекцията са преборили 74 души, а други деветима починаха. Трима все още се лекуват от вируса.

От Областния оперативен щаб информират, че през последното денонощие е починала 82-годишна жена от Русе. Тя е била приета в инфекциозното отделение на УМБАЛ "Канев" с множество придружаващи заболявания, сред които неврологични, сърдечно-съдови, както и диабет.

Така общият брой на починалите с коронавирус в област Русе вече е 19.
БТА