Русенски карнавал
Русенски карнавал / netinfo
Традиционният Русенски карнавал тази година се проведе под мотото „Цветни ритми” и за пореден път събра хиляди празнуващи. Жителите и гостите на Русе станаха част от цветна фиеста, много забавления и игри, придружени с атрактивни награди и градът се превърна в сцена за изяви на таланти.

Точно в 19 часа вчера кметът Пламен Стоилов приветства трите лъча, обявявайки празника за открит и връчи ключа на град Русе, с който по традиция се „отключва“ карнавалния дух, на краля и кралицата на Русенския карнавал. Тази година това бяха председателят на фен клуб „Дунав завинаги“ Андрей Кючуков и Боряна Христова, която не е пропуснала нито един мач на любимия клуб. И тази година дамите от екипа на кмета Пламен Стоилов се включиха в карнавала като навръх Еньовден се преобразиха като самодиви и закичваха със здравец русенци.

Над 1100 участници от Русе и областта, София, Велико Търново, Горна Оряховица, Плевен и международно участие от Испания, Италия, Португалия, Гърция, Молдова и Румъния се включиха в пъстрото събитие. Началото на цветната фиеста беше дадено с три лъча, тръгващи от различни точки на града, които се събраха на площада при Паметника на Свободата. За празничното настроение на малки и големи се погрижиха Руслан Мъйнов, Валя Балканска, Гери-Никол и Памбос. Най-малките се забавляваха в компанията на Бате Енчо и „Веселяците“. В градската градина ще бъде представен и видеомапинг, като проектът е наречен "Еньовден", а малко преди полунощ карнавалът ще приключи със заря.