/ Дарик-Русе
Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе участва в пан-европейската кампания ALL DIGITAL WEEK (Цифрова седмица), която ще се проведе от 19 до 25 март 2018 г. Кампанията има за цел да изпрати ясно послание към гражданите на Европа за предприемане на активни стъпки и възможността да се възползват от цифровата трансформация чрез придобиване на нова медийна грамотност, цифрови умения и развиване на адаптивното мислене.

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ се включва със следните събития: 19 – 21 март „ТехноЛев - от биткойн до фейсбук“ – как да пазаруваме и как да бъдем отговорни с личните си данни в интернет
среда; 20 март „Космическо пътешествие с Dash & Dot – мисия възможна“ - първи стъпки в кодирането;
22 март „Кибер тормоз и кибер хулиганство. Среща със старши инсп. Петър Ванев от Областна дирекция на МВР – Русе.

Програмата на събитията е фокусирана върху изграждане на доверие в технологиите чрез развиване на критично мислене и медийна грамотност (включително осъзнаване и борба с фалшиви новини, реч на омразата и злоупотреба със социални медии), разработване на подходи за учене през целия живот за подобряване на цифровите умения в непрекъснато променящата се и все по-цифрово ориентирана икономика. Национален координатор на кампанията е Фондация „Глобални библиотеки – България“ .