Румъния дава съгласие за мост Силистра-Кълъраш до юни?
Румъния дава съгласие за мост Силистра-Кълъраш до юни? / Дарик радио - Силистра
Румъния дава съгласие за мост Силистра-Кълъраш до юни?
60399
Румъния дава съгласие за мост Силистра-Кълъраш до юни?
  • Румъния дава съгласие за мост Силистра-Кълъраш до юни?

"Подписване на документ за съгласие с румънската страна е най-важната част от проекта за изграждане на Дунав мост Силистра-Кълъраш и се надяваме това да стане до средата на годината". Думите са на народния представител на ГЕРБ от Силистренска област Стефан Господинов, който отчете пред журналисти работата си през 2012 г.

Дунав мост остава приоритет за Силистренска област. Подготвена е програма за действие за постигане на официално съгласие от страна на Румъния и за осигуряване на средства за предварителните проучвания, заяви депутатът.

Приехме програма за действие, като се надяваме до средата на годината да имаме конкретни резултати. Най-важната част от този проект е подписване на документ за съгласие с румънската страна. Оттам нататък не са големи трудностите - има инвеститорски интерес. Знаете, че това е един процес на лобиране. Има подписано споразумение за пренасочване на средства по ТГС за изграждане на мостове - но нашият мост е приоритетен."

През последната година от мандата си Господинов смята да работи също за отстраняване на „белите петна" в покритието на мобилните оператори у нас. По официални данни само 3-4 % от страната не е покрита със сигнал, но по неофициална информация процентите са повече. Неотдавна хора от три добруджански общини са сигнализирали, че не могат да повикат линейка и пожарна поради липса на обхват.

Според Стефан Господинов листите на ГЕРБ за парламентарните избори ще станат ясни два месеца преди вота. Дотогава той очаква да зачестят „ударите под кръста" от хора като Антон Кутев, който, по думите му, се занимавал само с „мръсното бельо на другите".