/ Медика-Русе

Юнската сбирка от поредицата „Родителско кафе“ на Лечебни заведения „Медика“ ще се проведе на 26-ти юни - сряда в Детския отдел на Регионална библиотека “Любен Каравелов”-Русе от 18:00 часа.

Отворени врати за бъдещи родители в УМБАЛ „Медика Русе“

На по чаша кафе родителите ще се запознаят с наболелия въпрос за физическата активност при децата. Преди години лятото беше сезонът на свободните игри на открито по уличките на село или на площадките пред блока.

Отворени врати за бъдещи родители в УМБАЛ „Медика Русе“

С развитието на технологиите обаче движението при децата започва да намалява. В стремежа си да направят децата послушни и тихи, родителите често подпомагат това, като им разрешават безконтролно да гледат телевизия или да се вторачват продължително в телефоните.

Родителско кафе - Детският сън

Така постепенно детето се застоява вкъщи, спира да търси приятели, закръгля се и започва все повече да губи желание за движение. По време на лекцията, кинезитерапевтът  Деян Димитров от УМБАЛ „Медика Русе“ ще сподели с майките и татковците как да насърчат децата да се движат повече и да обикнат да го правят.

„Медика“ посвещава мартенското Родителско кафе на общуването и социализацията на децата

Специалистът ще помогне и в ориентацията кой спорт е подходящ за дадения период от развитие на малчуганите. Ще даде предложения за спорт, който да направи плахото дете по-уверено, агресивното - по спокойно и неувереното - по-решително и убедено в собствените си качества.

Всички желаещи са добре дошли. Входът е свободен, а организаторите са подсигурили безплатно кафе и чай.