/ Медика-Русе

С цел да бъде в помощ на бъдещите майки и татковци, УМБАЛ „Медика Русе“ организира Отворени врати за бъдещи родители. Лекарите от болницата вярват, че тяхната роля в живота на родителите не започва и не приключва със самото раждане.

Родителско кафе - Детският сън

За това специалистите от лечебното заведение се включват в подготовката на майката за важният момент, дават насоки и съвети за грижите за новороденото в домашни условия.

Отворени врати за бъдещи родители в УМБАЛ „Медика Русе“

По време на сбирките, които се провеждат два пъти месечно, лекарите спокойно обясняват всичко необходимо, което родилката трябва да знае и отговарят на възникналите въпроси.

За месец юни са предвидени две срещи:

13 юни - четвъртък, от 13:00 часа, „Как да се подготвим за нормално раждане“, лектор - лекар акушер-гинеколог,

20 юни - четвъртък, от 13:00 часа, „Първи стъпки в кърменето“ - лектор - лекар неонатолог.

Максималният брой на групата е 10 души, а достъп имат предварително записалите се бременни и един техен придружител. Това може да става на място в лечебното заведение, което се намира в жк. „Здравец-Изток“, ул. „Рига” 35 или на телефон 0882/ 617-480.

Предвид началото на летния сезон и очакваните високи температури, за месец юли и август не се предвиждат конкретни дати за „Отворени врати за бъдещи родители“.

„Медика“ посвещава мартенското Родителско кафе на общуването и социализацията на децата

Желаещите да посетят отделения по Акушерство и Неонатология на УМБАЛ „Медика Русе“ ще имат възможност да проведат индивидуални срещи със специалистите.