/ Медика-Русе
Да бъдат родители - това изобщо не е лека задача, особено за майките, които за пръв път се изпратят пред предизвикателството да дадат живот. Често те се оказват сами с колебаниятаи подозренията си, а голяма част от въпросите им остават без компетентен отговор.

„Медика“ посвещава мартенското Родителско кафе на общуването и социализацията на децата

С цел да бъде в помощ на бъдещите майки и татковци, УМБАЛ „Медика Русе“ организира Отворени врати за бъдещи родители. Лекарите от болницата вярват, че тяхната роля в живота на родителите не започва и не приключва със самотораждане.

За това специалистите от лечебното заведение се включват в подготовката на майката за важният момент, дават насоки и съвети за грижите за новороденото в домашни условия.

Отворени врати за бъдещи родители в УМБАЛ „Медика Русе“

По време на сбирките, които се провеждат два пъти месечно, лекарите спокойно обясняват всичко необходимо, което родилката трябва да знае и отговарят на възникналите въпроси.

За месец април са предвидени две срещи:

- 10 април - сряда от 13:00 ч. - Нормалното раждане - лектор – лекар акушер-гинеколог;

- 23 април - вторник от 13:00 ч. – Грижи за новороденото - лектор – лекар неонатолог.


След провеждането на лекциите, бъдещите родители имат възможност да посетят отделенията по Акушерство и Неонатология на болницата. Максималният брой на групата е 10 души, а достъп имат предварително записалите се бременни и един техен придружител.

Това може да става на място в лечебното заведение, което се намира в жк. „Здравец-Изток“, ул. „Рига” 35 или на телефон 0882/ 617-480.