Разясняват новостите в социалните програми за следващата година
Разясняват новостите в социалните програми за следващата година / netinfo
Информационно-разяснителна среща по повод стартирането и реализирането през следващата година на националните програми “От социални помощи към осигуряване на заетост” и “Асистенти на хора с увреждания” организира Регионалната служба по заетостта.

Поканени за участие са областните управители на Русе, Разград, Силистра и Търговище, общинските администрации, членове на областни комисии по заетост и съвети за сътрудничество към бюрата по труда, социални партньори, работодатели, неправителствени организации и медии.

Експертен екип ще направи презентация на двете национални програми, като акцентира върху процедурите за кандидатстване, изискванията към кандидат-работодателите и параметрите за прилагането им през 2009 година. Участниците в срещата ще бъдат запознати и с основните моменти по новостартиращата Национална програма за предоставяне на социални услуги по дейностите “Домашен помощник” и “Домашен социален патронаж”, както и с измененията в програмата “В подкрепа на майчинството”.

Срещата ще се проведе от 14:00 часа в пленарна зала на Община Русе. Тя е отворена и за всички заинтересовани партньори по програмите.