Представяне на „Камино: Пътят на завръщането“

/ РБ "Л. Каравелов"
На 17 май, от 18:00 часа, в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ Тихомир Иванов ще ни срещне с „Камино: Пътят на завръщането“ - книга на три равнища. Първият пласт е Камино с всичко, което може да предложи на поклонниците - пътеписната част в творбата. На втори план излизат личният път и житейската му история.

Тихомир Иванов разголва душата си, егото си, търсейки себе си и показва модела, по който го е постигнал. Но най-ценно е третото равнище, което разкрива и мотивацията му да напише книгата. Това са личните преживявания и осъзнавания на читателя, който през физическото и духовно приключение на Камино ще има възможността да пътешества метафорично не само по пътеките и селищата на слънчева Испания, но и ще открие истини за себе си!

Пламен Петков представя нова книга:"Голямата работа"

За всички русенци - и възрастни, и млади, и четящи, и нечетящи, и пътешественици, и мечтатели, и любители на психологията и личностното развитие, авторът е подготвил една нестандартна, практична и вълнуваща среща, на която ще говори и за Камино, и за книгата, и за нещата от живота.

Едно събитие, което ще ви провокира и вдъхнови да следвате мечтите си! Тихомир Иванов е роден през 1985 година в Чирпан. Има бакалавърска степен по телевизионна журналистика от СУ „Св. Климент Охридски“ и магистърска степен „продуцент в екранните изкуства“ от НАТФИЗ.

Актьори четат на пет места в Нощта на литературата

Работил е като репортер, актьор, сценарист, асистент-режисьор, стейджмениджър и главен организатор в различни телевизионни предавания. Участвал е в реализирането на множество световни формати, сред които „Това го знае всяко хлапе“, „Биг Брадър“, „Денсинг старс“ и т.н.

Работата във водеща национална телевизия му позволява да се докосне до редица големи имена в бранша и да се сблъска със специфичните механизми на медийния пазар, в който, както бързо установява, няма място за духовни пориви и свобода на творчеството. Натрупаният опит му донася огромно разочарование и той решава да поеме по друг професионален път.