/ Община Русе
Охранителните камери на Община Русе заснеха поредната вандалска проява, извършена от група тийнейджъри вчера вечерта в подлеза на Кръговото кръстовище при бул. „Скобелев“ и бул. „Липник“. Вижда се как извършителите драскат по една от стените на „Кръговото“.

Поредна вандалска проява в подлеза на Кръговото кръстовище

Тяхната самоличност предстои да бъде установена от органите на реда. Кметът на Община Русе Пламен Стоилов редовно сезира писмено институциите, които отговарят за реда и сигурността в града - Областна дирекция на МВР и Първо и Второ РПУ, с цел установяване на нарушителите и предотвратяване на подобни прояви. Настояваме за налагане на наказания за родителите на извършителите, както и за поемане на финансова отговорност, спрямо нанесените щети.

Извършителите на предишните вандалски прояви са вече разкрити и те ще поемат пълна отговорност за действията си. Община Русе отправя апел към гражданите да сигнализират, ако станат свидетели на нарушения, на имейл: mayor@ruse-bg.eu или на тел. 112.

Вандали повредиха пейки в Парка на младежта

Призовават се гражданите, които разпознават извършителите от охранителните камери, да се обадят на Областна дирекция на МВР-Русе на тел. 082/ 882-91 или на СЗ „КООРС“ на тел. 0882/ 898-367.

Анонимността на свидетелите е гарантирана.