/ БГНЕС
Кандидатът за кмет Пенчо Милков, издигнат от местна коалиция "БСП за България", води в Русе с 35,68 процента. Данните са при 30 процента обработени протоколи от общо 217 секционни избирателни комисии, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия в града Николай Братованов.

Втори е кандидатът на ГЕРБ Диана Иванова - 25,75 процента, а трети е Галин Григоров от местна коалиция "ВМРО - Българско национално движение (НФСБ)" с 16,14 на сто. На четвърта позиция - с 9,94 процента, е Елеонора Николова от местна коалиция "Съюз на демократичните сили" (СДС, ДБГ, ССД, БНД и "Движение 21").

При вота за общински съветници първа е листата на ГЕРБ с 26,58 процента, следвана от листата на местна коалиция "БСП за България" - 24,98 процента, и на местната коалиция "ВМРО - Българско национално движение (НФСБ)" - 14,11 процента. След тях се нареждат местна коалиция "Съюз на демократичните сили" (СДС, ДБГ, ССД, БНД и "Движение 21") - с 6,88 на сто, и "Демократична България - Обединение" (ДА България, ДСБ, Зелено движение), които получават 4,53 на сто.

По думите на Братованов окончателни резултати от изборите в Русе може да има по обяд.
 
БТА