Параолимпийският шампион Ружди Ружди вече гледа към следваща титла
Параолимпийският шампион Ружди Ружди вече гледа към следваща титла / Дарик Русе, Искра Георгиева
Параолимпийският шампион Ружди Ружди вече гледа към следваща титла
90442
Параолимпийският шампион Ружди Ружди вече гледа към следваща титла
  • Параолимпийският шампион Ружди Ружди вече гледа към следваща титла

Параолимпийският ни шампион по тласкане на гюле Ружди Ружди от град Глоджево вече тренира за Световно първенство. След завоюването на олимпийското злато в Рио той вече гледа напред към следващото състезание.

25-годишният младеж е изключително отговорен към това, което прави, уверен е, уравновесен, и с изключително силен дух. Разказва през смях за първия си досег с диска, споделя и как семейството му превръща бившия обор в двора им в Глоджево във фитнес зала. През 2011 Ружди получава премия от състезание и започват строежа. В нея освен място за тренировка има кът за среща с приятели, компютър за любимите видеоигри, китара, както и красиво оформен кът с медали и снимки от първенства.

Младежът няма никакви колебания по отношение на това, че трябва да продължава в същия дух напред, въпреки трудностите. А такива не липсват. Голяма част от времето през годината Ружди прекарва в тренировки в Павел баня под ръководството на треньора си Радостин Тодоров. Но дори и да не е там работата не спира. В залата в Глоджево Ружди си има всичко необходимо, а треньорът го напътства по скайп.

От разговора с Ружди не прозира отчаяние, момчето от Глоджево даже дава кураж и сили на други като него да продължат напред. Спортните му успехи също издават човек с изключително силен дух, който има способността бързо да се изправя на крака. Споделя, че за това са виновни и родителите му, а и характерът му е такъв.