Отпечатаха чанта и пъзел, посветени на египетския лешояд
Отпечатаха чанта и пъзел, посветени на египетския лешояд / netinfo

Дирекцията на Природен парк „Русенски Лом” отпечата торбички от рециклирана хартия с образа на Египетския лешояд – една от най-редките и застрашени птици, гнездящи в защитената територия. На гърба на чантичката са изписани правилата, които всеки турист би трябвало да знае и спазва - „Когато сте в парка, сред дивата природа и нейните обитатели: не вдигайте шум, за да не ги плашите; не замърсявайте жилището им; съберете празните бутилки, пластмасовите опаковки и хартийките и ги изнесете, за да бъдат извозени до сметищата; не късайте цветята – откъснатото диво растение увяхва бързо; отнесете част от спомена за дивия свят с фотоапарата”.

Хартиената торбичка, както и пъзел, също с образа на Египетския лешояд, ще бъдат използвани като подаръци, награди и сувенири при състезания, конкурси, образователни срещи и други събития, организирани от дирекцията на Парка.

Чантичката е изработена със съдействието на WWF-Дунавско-Карпатска програма и Холандското министерство на земеделието, а пъзелът – на WWF-Дунавско-Карпатска програма, Немския фонд за околната среда и Клуб „Приятели на Природен парк „Русенски Лом””.