Отменят празненствата на открито в Силистра утре
Отменят празненствата на открито в Силистра утре / netinfo
Заради очаквано влошаване на времето се отменят празненствата на открито в Силистра утре. 

Кметът Иво Андонов разпореди да бъдат отменени проявите от празничната програма на Силистра на 14 септември – Кръстовден. В общината е получено щормово предупреждение от варненската синоптична служба за дъждовно време, силен вятър и понижение на температурите от събота срещу неделя през нощта.

Празникът на града ще бъде отбелязан с тържествена света литургия, отслужена в катедралния храм „Св. св. Петър и Павел” от Доростолския митрополит Иларион и архийереи от страната и Румъния.

В 12.00 часа в Синия салон на хотелски комплекс "Данубе" общинското ръководство е поканило представители на местния бизнес за среща с д-р Здравко Георгиев и медицинските сестри Кристияна Вълчева, Валя Червеняшка и Валентина Сиропулу. По време на срещата се очаква да бъдат събрани дарения за фондацията на медиците "6 май", която помага на хора в беда, по думите на д-р Георгиев. 

При подходящи атмосферни условия отменените прояви - детски празник на площада, авиошоуто "Самолет над водата" и фойерверкитещесе състоятна 22септември, когато България чества 100 години от своята независимост.