Общината в Силистра иска мнението на гражданите за теглене на кредит
Общината в Силистра иска мнението на гражданите за теглене на кредит / netinfo

Дългосрочен кредит от 2,5 млн. лв. смята да изтегли община Силистра и по този повод организира обществено обсъждане. Петнайсет проекта по оперативните програми и пред други външни донори са подготвени. Общата им стойност е за близо 50 млн. лева. Девет от проектите са в процес на оценка, един ще бъде внесен през м. май, четири вече се изпълняват и един е одобрен на първа фаза, подготвя се за оценка във втора фаза.

Проектите са свързани с ремонти на пътища и обществени сгради, укрепване на свлачище, създаване на туристически атракции, благоустрояване на квартал, залесяване на 250 дка запустели земи и саниране на учебни сгради.

За съфинансиране, междинни и окончателни плащания общината се нуждае от 2 500 000 лв. На 26 март от 11.00 часа в салона на общината откъм Дунавския парк ще бъдат обсъдени параметрите на дълга, обезпечаването му и целесъобразността на разходването му. Община Силистра кани гражданите да участват в общественото обсъждане и да научат повече за проектите. Предварителните материали са на разположение в Общинския център за информация и услуги на гражданите и в сайта на общината www.silistra.bg, рубрика „Актуално”.