Обир в бензиностанцията в Ново село
Обир в бензиностанцията в Ново село / netinfo

Нападение и грабеж на служител в бензиностанция в с. Ново село разследват служителите на реда. Тази нощ на телефон 112 мъж сигнализирал, че е обрана бензиностанция на пътя Русе - Кубрат. Пред дошлите на мястото полицаи той разказал, че работи на банзиностанцията и е бил нощна смяна.

Около 02.10 часа, докато мъжът бил в тоалетната, чул шум от счупване на стъкло. После забелязал двама непознати мъже като единият носел бухалка, а другият  - парче сезал. Служителят забелязал още счупено странично стъкло, откъдето крадците влезли. Мъжете му поискали оборота на бензиностанцията, като му разпоредили да легне, за да го вържат. Той им обяснил, че оборотът е вече отчетен, след което успял да избяга през счупеното стъкло, излязъл навън и започнал да вика. Двамата мъже също излезли през счупеното стъкло и се отдалечили пеша в посока с. Ново село.

По-късно служителят открил, че от чекмедже на бюрото липсва сумата от около 200 лв.
Двамата нападатели са били на възраст около 25-30 години, разказал мъжът от бензиностанцията. Единият висок около 180 см, с нормално телосложение, облечен с елече от агнешка кожа и е носел е кърпа увита на главата му, която покривала долната половина на лицето му. Другият е бил висок около 175 см, леко закръглен, облечен в син работен гащеризон с дълъг ръкав.

На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство.