Най-често русенци се жалват на Омбудсмана от ТЕЛК
Най-често русенци се жалват на Омбудсмана от ТЕЛК / Дарик радио Русе
124 жалби са постъпили от русенска област при Омбудсмана на България Гиньо Ганев. Най-голям е процентът на тези, които се оплакват от проблеми със собствеността- 24%.

Процентът на тези, които срещат нередности в сферата на здравеопазването е двойно по-висок в сравнение със средния за страната, съобщиха от екипа на Гиньо Ганев. Най-характерни са проблемите, свързани с работата на ТЕЛК. Има случаи, при които комисията насрочва разглеждането на даден случай за 2010 година. След отправени препоръки от страна на Омбудсмана, председателят на НЕЛК се е ангажирал от следващата година редът за разглеждане на случаите от комисиите да бъде улеснен. Хората недоволстват и от лимитите на общопрактикуващите лекари, които ги лишават от навременна помощ.

По-рано днес Омбудсманът на България Гиньо Ганев и кметът на града Божидар Йотов подписаха Протокол за принципите на правото на добро управление на гражданите Общественият защитник пое ангажимента лично да следи за осъществяването на периодичен контрол по изпълнението на препоръките.