Над 3000 превозни средства проверени в акция на полицията
Над 3000 превозни средства проверени в акция на полицията / netinfo
3048 моторни превозни средства са били проверени по време на първата специализирана полицейска операция в областта от 6 до 9-ти април. Тя е част от Националната акция за активен контрол по безопасност на движението, която се провежда през този месец.

Констатирани са 767 нарушения. 14 са били неправоспособните водачи, управлявали МПС. 15 водачи са шофирали след употреба на алкохол, като на 5 от тях е била установена концентрация над 1.2 промила. 84 водачи са санкционирани за управление с превишена скорост; 20 са извършили неправилно изправарване; 211 са били неправилно паркиралите; 102 водачи и пътници не са използвали обезопасителни колани и каски; установени са 16 случая без сключена застраховка „Гражданска отговорност”. На контролираните места полицейските служители не са установили нарушения от страна на пешеходци.За всички констатирани нарушения служителите на реда са съставили 281 акта и 460 фиша.

В акцията освен служители от „Пътна полиция” се включи и целият униформен състав на Районните полицейски управления в областта. Засиленият полицейски контрол за спазване на правилата за движение продължава.