Мотоциклетист остави спътника си цяла нощ на пътя след катастрофа
Мотоциклетист остави спътника си цяла нощ на пътя след катастрофа / netinfo

Млад мъж от с. Сандрово пострада тежко след падане от мотор. Инцидентът е станал в петък сутринта на пътя Русе-Силистра, близо до Земеделската кооперация в Мартен, съобщават от полицията. Младежът е открит от полицаи да лежи в безпомощно състояние в храстите до банкета. Пострадалият е откаран в спешно приемно отделение на МБАЛ-Русе, където е установено, че е неконтактен, с фрактура на главата, мозъчна травма и охлузни рани по тялото, с опасност за живота.

В хода на проведените следствени действия служители на ОД МВР-Русе установяват, че към 1.00 ч. на 15 авгст водачът на мотоциклет К.А. на 26 години от с. Сандрово, се движил от Русе към с. Сандрово, като е возил зад гърба си пострадалото лице. По неустановени до момента причини, водачът изгубил управлението на мотоциклета и двамата паднали от него. К.А. решил, че спътникът му лежи в банкета в безпомощно състояние заради употребеното внушително количество алкохол, изпито от него, решил да го остави да се възстановява и се прибрал у дома си.

По-късно през деня, когато разбрал, че състоянието на пострадалия е тежко, той решил да съобщи за инцидента на съответните органи. По случая е образувано досъдебно производство.