/ Агенция "Митници"
Митническите служители установиха недекларирани 958 бобини с ленти коркофан (филтърна хартия за производство на цигари) сред групажната стока на товарен автомобил.

На 7 октомври  в района на фериботен терминал ГКПП Свищов Ро-Ро е спряно за проверка товарно превозно средство, управлявано от водач с българско гражданство. Товарният автомобил превозва групажна стока от България за Словения и Унгария. По метода „анализ на риска“ митническите инспектори селектират превозното средство за щателна митническа проверка, при която в средната част на полуремаркето са установени 5 палети, обвити със стреч фолио. В палетите митническите служители откриват общо 958 бобини с ленти коркофан с логото на различни търговски марки.

Недекларираната стока е задържана поради съмнения, че се превозва в нарушение на Регламент (ЕС) № 608/2013 за защита на правата върху интелектуалната собственост.

Проверката е осъществена в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

 
Агенция "Митници"