Миналогодишните фирми отново ще почистват Русе през зимата
Миналогодишните фирми отново ще почистват Русе през зимата / netinfo

Фирма „Русе Пъблик сървисис” и тази година ще почиства уличната мрежа през зимния период, съобщават от общината. До момента са доставени 1000 тона пясък, 550 тона сол и 120 куб.м. луга. Договорена е допълнителна доставка от трите вида материал, която ще бъде получена до края на месеца. Осигурени са два нови ръчноводими снегорини за почистване на тротоари и автобусни спирки. Сключени са договори за зимна снегопочистваща техника с маневреност и габарити, подходящи за работа в тесни участъци и междублокови пространства.

Почистването на входно-изходните участъци от републиканската пътна мрежа в чертите на града ще се извършва от „Пътно поддържане Русе” ЕООД. Сключени са допълнителни споразумения за ползване на още 6 снегопочистващи машини при възникване на необходимост.

Общинската /четвъртокласна/ пътна мрежа ще се почиства от „Берус” ЕООД. Фирмата е доставила експериментално нов препарат за опесъчаване, който отстранява и предотвратява образуването на снежни уплътнения, ледени наслоявания и поледица. Той притежава висока топяща способност с ефективност до - 20 градуса.