Лидерът на ДПС представя русенската листа с кандидат-депутати
Лидерът на ДПС представя русенската листа с кандидат-депутати / netinfo
Бюрхан Абазов
92734
Бюрхан Абазов
Мустафа Карадайъ
  • Бюрхан Абазов
  • Мустафа Карадайъ

„Победата на предстоящите парламентарни избори ни е нужна не за нещо друго, а за да реализираме промяната, която искаме. Предстоят ни много битки-битка с омразата, битка с разделението, с противопоставянето, с фитилджии, които си запалиха фитила. Но ние в България нямаме нужда от фитилджии, и в Русе няма да позволим да има фитилджии“. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ от трибуната в Пленарна зала, където бе открита предизборната кампания на ДПС Русе. Той бе категоричен, че ДПС има ясна и изпълнима програма, общата нишка на която за всички секторни политики е борбата с бедността и демографската криза. Ключа за това, според Карадайъ, е държавата да подпомага бизнеса и да разчисти пътя на инвеститорите.


„В България като се заговори за земеделие търсят Абазов, а като се заговори за Абазов всеки се сеща за земеделие“. Така Карадайъ представи водача на листата на ДПС в Русе Бюрхан Абазов.

Водачът на листата Бюрхан Абазов
netinfo


От своя страна Абазов заяви, че ДПС влиза със самочувствие в тази кампания след снощната победа на изборите в Глоджево. „На тези избори искаме да сложим край на този начин на управление. Промяната започва от ДПС, а началото го поставихме на президентските избори с избирането на генерал Радев. Краят ще бъде на 26 март“ заяви Абазов.
По думите му двугодишното управление на ГЕРБ е било пагубно за България предизвиквайки демографска криза, бедност , корупция и бедност. Именно затова ДПС иска да сложи край на този начин на управление. „Наслушахме се на суха статистика докато милиони млади хора напускат страната. Ние искаме няколко прости, чисто човешки неща-повече работни места, по-висока доходност, по-добро образование, по-добро здравеопазване, по-добра социална грижа и справедливост“ каза в заключение Бюрхан Абазов.

Официални гости на събитието бяха също членовете на Централното оперативно бюро Филиз Хюсменова и Йордан Цонев, както и евродепутатът Илхан Кючук.

За доброто настроение на членовете и симпатизантите на ДПС се погрижиха Орхан Мурад и Есил Дюран

Орхан Мурад
netinfo