Лекари излязоха на протест
Лекари излязоха на протест / netinfo
Лекари от русенската болница излязоха на протест. Причината е, че според тях се готви смяна на директора на лечебното заведение Иван Стоянов и на борда на директорите. Началникът на сектор „Съдебна медицина“ д-р Пламен Димитров, който е организатор на протеста, обясни, че за утре е насрочено извънредно общо събрание на акционерите на болницата. То е свикано от принципала Министерство на здравеопазването, като се очаква бордът на директорите да нарасне от трима на пет души и да бъде променен.

„Смятаме, че е създаден екип, който развива проекти, има успехи и смятаме, че трябва да продължи със започнатото. Постигнато бе нещо, което отдавна се чакаше-сдобихме се с ангиограф, започна проект за ново Спешно отделение, почти е готово новото детско отделение, коментира д-р Стоянов. Неотдавна служебният министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев се закани да смени ръководствата на болници с лоши финансови резултати. Според русенските лекари обаче финансовото състояние на МБАЛ е добро.

Интересно в случая е, че се очаква д-р Стоянов да остане в борда и да се назначат други 4 външни лица. При такава ситуация обаче е твърде вероятно да стане като в „Пирогов“ и той също да напусне“, каза административният директор на МБАЛ Момчил Кастерлиев. В момента в борда на директорите са представител на министерството - д-р Радев, д-р Иван Стоянов и д-р Йосиф Новаков.