/ Дарик Русе, архив
Студентска научна сесия, четири конкурса и студентска олимпиада са включени в програмата на Майските празници на факултет „Електротехника, електроника и автоматика“. Всички те ще се проведат в седмицата от 23 до 27 април. Финалът ще бъде поставен на 9 май, когато ще се проведе вечер на специалностите във факултета.

Събитията започват на 23 април с олимпиада по „Мрежи и мрежови технологии“ (CISCO). В сряда (25 април) ще бъдат конкурсите за технологиите на новия век в компютърните системи и за най-информативен и атрактивен студентски web site. Още два конкурса ще предизвикат студентите от Електрофакултета да изявят своите способности – конкурс за иновативни компютърни разработки и конкурс „Индустриален Интернет за всичко през моите очи“.

Петъкът (27 април) е посветен на студентската научна сесия, която ще протече в две паралелни секции – „Електротехника, електроника и автоматика“ с научен секретар доц. Цветелина Георгиева и „Компютърни системи и технологии“ с научен секретар гл. ас. д-р Иванка Цветкова.

Най-мащабното събитие на факултета ще бъде на 9 май, когато ще се проведе Вечерта на специалностите. По време на заключителния празник (от 16 часа в Канев център) ще бъдат наградени студентите, представили се най-добре в различните конкурси на факултета, както и завоювалите награди на състезания и олимпиади.