ГЕРБ с най-много евродепутати

Конференция с международно участие организира „Еквилибриум“

Конференция с международно участие  организира „Еквилибриум“
Конференция с международно участие организира „Еквилибриум“ / DarikNews, архив

Информационна конференция с международно участие „В света на ранното детство“ организира сдружение „Еквилибриум“ на 20 януари (петък) от 11:00 часа в зала „Ал. Батенберг“ на Регионален исторически музей - Русе.

На събитието ще бъде представен проект, посветен на творческото родителство и създаването на първия в България Интерактивен Център „В света на ранното детство“, осъществяван с финансовата подкрепа на Фондация Велукс.

Проектът се осъществява от сдружение „Еквилибриум“ в периода април 2016 – март 2019 година и е на стойност над 1,2 млн. лв. Целта му е създаване на център, в който ще се работи пряко с деца и семейства  и ще се осигурява ноу-хау по ранно детско развитие.

Новият център ще осигури материалните и човешки ресурси,които да бъдат в помощ на родители, педагози и социални работници и ще промотират семейно здраве и благополучие. Екипът ще работи пряко със семействата, а центърът ще служи като „инкубатор“ за намиране на работещи модели, които да са приложими и ефективни.

Да представят такива модели на информационната  конференция са поканени д-р Лин Макнеър и Тереза Болджър от Шотландия. Д-р Макнеар е директор на Център ранни години „Каугейт“ (Cowgate Early Years Centre) за деца от 0 до 5 години в Единбург, Шотландия. Тя е и гост лектор в Единбургския университет и университета Стратклайд (Глазгоу). Г-жа Тереза Болджър е партньор на Лин Макнеър в разработването на модела „Каугейт“.

Вдъхновени от идеите на германския педагог Фридрих Фрьобел, те ще представят един различен модел за учене и развитие на децата от 0 до 5 години, базиран на играта, творчеството и преживяванията сред природата – моделът „Каугейт“.

 

Конференцията ще даде възможност на представители на институции, академичната общност, родители и педагози да дискутират иновативни подходи към развитието и ученето на децата в ранна възраст, в подкрепа на родителите и специалисти, работещи с тази възрастова група.