Кметът отличи Димитър Селенски със златна значка Русе
Кметът отличи Димитър Селенски със златна значка Русе / снимка:Община Русе

Кметът Пламен Стоилов отличи актьора Димитър Селенски със златна значка „Русе“. Селенски, който е роден в Русе, тази година отбелязва своята 60-та годишнина. Той бе придружен от продуцента, режисьора и хореографа на Национален фолклорен ансамбъл „Българе” Христо Димитров.

„Радвам се, че в ансамбъл „Българе“ има и един успял русенец. Пожелавам Ви никога да не забравяте своя роден град и да помагате да възродим Русе“, заяви кметът Пламен Стоилов. Димитър Селенски от своя страна благодари за високото отличие, връчено му в кабинета на кмета и допълни, че с гордост ще носи значката и ще е посланик на нашия град. Колоритният актьор с 37-годишно присъствие на професионалната сцена е известен и със собствената си Арт Студия „Лабас”, създадена през 2008 година в Пловдив.

Вчера на русенска сцена се игра спектакълът „Последната нощ на Апостола”, създаден по идея на Димитров и Селенски. Сценичната адаптация на текстовете е дело на актьора Димитър Селенски, режисурата – на Христо Димитров и Димитър Селенски, хореографията – на Христо Димитров.