/ Русенски драматичен театър
В началото на месец април любителите на театралното изкуство ще могат да видят на русенска сцена три блестящи спектакъла. На 3-ти април на голяма сцена в театъра ще се играе най-новата постановка на русенския театър „Казимир и Каролине“. Австрийският писател, белетрист и драматург Йодьон фон Хорват (1901-1938) е известно и ярко име в немско-езичната литература от средата на ХХ век.

Операта "Дон Карлос" събира в Русе великолепен екип

В пиесата си „Казимир и Каролине“ той стремглаво ни въвежда във въртележката на живота. В нея, като в атмосферата на панаир, има и стремително издигане, и трагично падение, и любовни трепети, но и много жестокост, злоба. Има мигове на отчаяние, но и на търсена светла илюзия.

Спектакълът е режисиран от Крис Шарков и е с участието на Любен Кънев. Той е познат от популярният сериал „Под прикритие“, а музиката в спектакъла е написана от Георги Георгиев (група „Остава“) и се изпълнява на живо от бенд на сцената в състав Хари Бояджиев-китара, Мартин Пенчев-тромпет и Ивайло Запрянов-барабани.

На следващата вечер друга звезда от сериала „Под прикритие“ ще задоволи капризният вкус на русенска публика. Фино поднесената френска комедия „Двама съвсем голи мъже“ от френският автор Себастиан Тиери се завръща на родната си сцена. След зашеметяващ тур в страната, Михаил Билалов ще се превъплъти в ролята на успешния френски адвокат Ален Крамер и ще се събуди до… колегата си! Как и защо, разберете на 04 април от 19 часа на Голяма сцена в театъра.

Спектакълът на Драматичен театър Русе - „Двама съвсем голи мъже“ е с две номинации за статуетката „Златен Кукерикон“ за постижения в комедийния жанр. Номинациите са за най-добър комедиен спектакъл на годината и за режисура на Николай Урумов, а церемонията по награждаването ще се състои на 07 април в Сатиричен театър „Алеко Константинов“-София.

Започва Международният фестивал "Мартенски музикални дни"

Тридневния маратон ще завърши бляскаво с хитовата постановка „Редки тъпанари“. Спектакълът на Теди Москов, който спечели кукерикона за режисура в миналогодишното издание, ще бъде игран отново пред русенските фенове след двумесечно турне. На 05 април от 19 часа публиката ще стане съучастник в обира на една заложна къща.

Главни обвиняеми са шеметните редки тъпанари - Явор Бахаров, Мая Новоселска, Роберт Янакиев, Йосиф Шамли, Александър Сано-Среброто, Дайана Михайлова, Ясена Господинова, Александър Узунов, Ивайло Спасимиров и Петя Венелинова. Касата на Драматичен театър „Сава Огнянов“ работи всеки делничен ден от 10:00 до 14:00 часа и от 14:30 до 18:00 часа, а в дни със спектакъл - до 19:00 часа.

Билети може да закупите и онлайн на www.rusetheatre.com