Излезе каталог на Международния конкурс  за комикс и блицанимация
Излезе каталог на Международния конкурс за комикс и блицанимация / снимка:Русенска библиотека

Излезе от печат луксозно издание с творбите на участниците в Международния конкурс за комикс и блицанимация „Средновековна България - мост на етноси и култури“, организиран от Регионална библиотека „Любен Каравелов“ през 2015 г. Двуезичният (на български и английски) цветен каталог е малко издателско бижу, което има всички параметри на модерно европейско издание, направено по каноните на  съвременни технологии в книгопечатането.

Луксозният свитък има 48 страници, като графичното оформление и филигранно отпечатаното съдържание са дело на русенското издателство „Лени Ан“. Идейният проект е на директора на Регионална библиотека „Любен Каравелов” Теодора Евтимова и зам.-директора Силва Василева, които са работили заедно с един от най-изявените изследователи на деветото изкуство и учредител на постоянната експозиция „Музей на комикса“ в Русе Стоян Стоянов-Комитски.

Най-интересният и технологичен щрих в изданието са отпечатаните в него QR кодове, чрез които могат да „оживеят“ в смартфоните на всеки притежател на каталога блицанимациите от конкурса.

Каталогът се издава с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе - град на свободния дух“, която финансира Проекта на Регионална библиотека „Любен Каравелов”, наречен  „Комикс без граници“.