Кандидатите за депутати на коалиция Обединени патриоти
Кандидатите за депутати на коалиция Обединени патриоти / netinfo
Искрен Веселинов
92718
Искрен Веселинов
  • Искрен Веселинов
Пред стотици членове и симпатизанти в Пленарна зала на общината, коалиция „Обединени патриоти –НФСБ, Атака и ВМРО“  откри официално предизборната си кампания. Бяха представени всички 8 кандидати за депутати от листата. Водач е зам.-председателят на ВМРО и бивш депутат Искрен Веселинов. Втори в листата е проф. Любомир Владимиров, също бивш депутат. На трета позиция е Атанас Барбуков, а четвърти Галин Григоров. Следват Мирослав Славчев, Иван Иванов, Иван Гьоков и Даниел Николов.

„Влизаме в тази битка с амбицията да спечелим тези избори. Ние не искаме да бъдем някакъв балансьор, а стожер на българската държавност“ заяви лидерът на ВМРО и съпредседател на коалицията Красимир Каракачанов, който бе дошъл специално а събитието заедно с евродепутата Ангел Джамбазки. „Крайно време е да се сложи край на политическата конфронтация. Не ни трябват политици, които разделят народа, а хора, които обединяват силите на нацията“, категоричен бе Каракачанов.

Обединени патриоти представят листата си за изборите
netinfo


„Вярвам че Обединените патриоти ще бъдат голямата изненада на тези избори, защото единствената истинска промяна я предлага патриотизмът. Това е фундаментална промяна, промяна на идеи и базата, ня която се гради политиката“, заяви Искрен Веселинов.
Решаването на инфраструктурните проблеми е от първостепенна важност за региона, смята Веселинов. Най-важен според него е пътя Русе-Велико Търново, но също така и жп линията Русе-Варна. Това ще бъде отстоявано от депутатите на Обединените патриоти с изключителна настойчивост в следващото Народно събрание, обеща Веселинов. Същото се отнася и за Дунавската стратегия, на която трябва да се вдъхне живот. Много сериозен фокус трябва да има върху развитието в следващите години на Северна България, която по думите на Веселинов е намаляла през последните 2 мандата с 14 процента, за разлика от Южна България, която е намаляла с 2 %. Друга важна тема, която е залегнала в платформата на Обединени патриоти е съдбата на българите в чужбина. На тях трябва да се създадат условия за да се върнат.