Ирена Петрова връчи златна значка „Русе“ на художника Атанас Владимиров
Ирена Петрова връчи златна значка „Русе“ на художника Атанас Владимиров

Директорът на дирекция Ирена Петрова връчи златна значка „Русе“ на художника Атанас Владимиров по случай неговата 70-та годишнина и за значителния му принос към изкуството.

Художникът Атанас Владимиров открива изложба на "Борисова"6

Събитието се състоя по време на откриване на изложбата „Живопис, графика, пластика“ на Атанас Владимиров на ул. „Борисова“ 6, на което присъстваха Пламен Нунев - народен представител от ПП ГЕРБ, който поздрави художника и му пожела да е здрав и да продължава да радва всички, които го обичат с изкуството си , Светлин Савов - кметски наместник на кв. Долапите, Велизара Пенчева – председател на Общото събрание на РУ „Ангел Кънчев“, водещ на събитието беше журналистът - Александър Недков.

Ирена Петрова връчи на Атанас Владимиров грамота за високи постижения и заслуги в областта на художественото изкуство и поздравителен адрес от името на кмета Пламен Стоилов. „Удоволствие е за мен да Ви поздравя по повод организираната от Вас изложба „Живопис, графика, пластика“!.

Позволете ми да изразя уважението си към таланта и активната Ви дейност през годините. Радвам се, че ценителите на изобразителното изкуство в Русе ще имат възможност да се докоснат до творбите Ви. Убеден съм, че те ще предизвикат възхищение в любителите на живописта и акварела“, се казва в поздравителния адрес от кмета Стоилов към художника.

Атанас Владимиров благодари за вниманието и оказаната чест.  Самостоятелните му изложби са вече в рамките на три десетилетия, започнали от 1990 година. Само в Русе те са над десет, подреждал е платната си и в Силистра, Котел, Жеравна, както и в София. Владимиров участва в есенния салон в София пет пъти, в конкурс „Балабановата къща” в Пловдив и в Мелник.

През 1997 г. излага свои живописни работи в Париж - Сент Уан. Негови творби се намират в Националната художествена галерия в София и в Художествените галерии на Русе, Разград и Жеравна. Картини на автора притежават частни колекционери във Франция, Германия, Полша, Нова Зеландия.