Хор "Св. Георги Победоносец" участва в национален фестивал

/ Община Русе
Националният фестивал на детските и младежки хорове се проведе от 11 до 13 май, като съпътстващо събитие към 39. Международен майски хоров конкурс „Проф. Г. Димитров” – 2018 г. В него участие взе Детско- юношески хор „Св.Георги Победоносец“ към ОМД – Русе с диригент Мина Влайкова. Фестивалът се организира от Дирекция „Култура и духовно развитие” – Община Варна, като част от общата рамка на бюджета на ММХК за настоящата година.

Проведе се Великденски концерт на хор „Свети Георги Победоносец“

Художествената галерия във Варна отново бе избрана за място на провеждането му, заради артистичната атмосфера и творческа среда. Основните цели на фестивала са културен обмен, създаване на контакти и сътрудничество между детски и младежки хорове от страната, създаване на условия за развитие и подпомагане на съществуващите детски и младежки хорови колективи, както и разширяване на възможностите им за изява и обогатяване на творческия им потенциал.

Националният фестивал на детските и младежки хорове се ръководи от Организационен комитет, съставен от водещи диригенти в областта на хоровото изкуство от гр. Варна. Фестивалът няма конкурсен характер. Младежите споделиха, че това е било вълнуващо, вдъхновяващо и пъстро преживяване за тях, от което се завърнаха с плакет и диплом за участие.