Група Камила с творчески занимания за децата всяка събота
Група Камила с творчески занимания за децата всяка събота / netinfo

Трета поредна година Група за театър КАМИЛА  през лятото изнася извън Русе своите творчески работилнички. В Широка Лъка, Варвара и Беглика “камилите” намират нови публики на откритите в Русе творчески забавления за деца – Ателие Малките Майстори, Театрална ваканция в музея и Ателие за безотговорно писане АБеПис.

Тази година ателиетата с морски материали  бяха извикани на бис в село Варвара. Децата на местни и почиващи правиха бижута от мидени черупки в началото на август, а на традиционния събор на селото за Малка Богородица рисуваха камъчета и майсториха украшения от плавей и раковини от рапани.

В Русе Група за театър КАМИЛА организира творчески занимания всяка събота от 11 часа. Септемврийската програма включва изработване на часовници за малки ученици и същества от хартиени пликове. В края на месеца пък предлага една рисувана приказка. С началото на учебната година стартира и попълването на детските групи за театър, творческо писане и майсторене.

 

Група за театър КАМИЛА пренася децата върху пълна с приказки гърбица през пустинята на ежедневието до чудния свят на фантазията.